Alla inlägg under juni 2009

Av Petra - 19 juni 2009 13:37

Nu är jag och dottern på väg till Helene som bor mitt i en hästhage.

Vi ska lasta hundarnas väskor fulla med mat så de får jobba lite.

Varma tröjor och regnkläder måste också packas.

Midsommarbilden är på lilla Timmy som är 8,5 vecka gammal och har bott hos min kompis Annelie nu i 5 dagar. En ljuvlig och busig liten Labrador Retriever som jag tänker åka och pussa på nästa vecka.

Av Petra - 18 juni 2009 18:39

Precis när jag låste dörren efter mig på jobbet i dag började det regna.

Det var väntat eftersom jag har en vecka semester nu ; (

Men ni kan vara lugna, efter nästa vecka kommer solen igen eftersom jag ska tillbaka till jobbet då.

Håll ut!

Av Petra - 15 juni 2009 23:49

Det gick åt he---te.

Pippin fixade inte att vara ensam i dag när jag gick och jobbade.

När jag kom hem så var Pippin ganska medtagen, som i går kväll när vi hittade honom ungefär. Försökte med lite vatten, mat och gosig handduk men den här gången slängde han in den isf att kvickna till.

Lili & Sussi lär alltså inte ringa mig när de behöver hjälp med djuren...

Men Pippin har haft party på balkongen under dagen i alla fall. Det finns nog ingen fläck som han inte har besökt. Man ser tydliga spår. Jag kommer att få skura balkongen ordentligt. Men inte ikväll.

Lite svårt att förklara för alla fyrbenta var Pippin tagit vägen. Hundarna går och letar och Kissen smyger omkring och hoppas han ska flyga in i  munnen på honom.

Nästa gång vi stöter på ett sjukt djur får jag nog ringa de där systrarna isf att leka djurens Florence Nightingale. Någon som har telefonnumret?





Av Petra - 15 juni 2009 11:44

Efter att ha legat nedbäddad varmt och skönt i en skokartong och sovit hela natten (bredvid mig i sängen så jag har kunnat försvara honom mot en väldigt hungrig katt. Hoppas fågelinfluensan är ett minne blott) blev det full fart i morse. Pippin fick verkligen pippi och tänkte inte finna sig i att vara i en kartong längre. Till frukost fick "han" mer kattmat och han försökte pröva sina vingar och flyga iväg. Insåg att jag hade att välja på att släppa ut honom i stormen eller hitta någon annan lösning för kartongen försökte han bryta sig ut ifrån. Kom på att jag har en stor papegojbur i källaren så jag hämtade upp den och lade skokartongen i den och lämnade hela boet ute på den inglasade balkongen. Där är han nu och tränar sina vingar och han har redan tagit sig ur buren och använder hela balkongen som träningslokal.

Husse får mata honom under dagen och förhoppningsvis tillåter vädret att han snart får komma ut i naturen igen. Hade nästan tänkt att ta med honom till jobbet i dag i kartongen men han är alldeles för vild för det.


Lilla grannen Ramos är redan med i sin första tävling

Gå in på www.agria.se och rösta på den sötaste valpen!

Av Petra - 14 juni 2009 19:48

Det inte bara regnar här utan det är nästan storm.

När jag var ute med hundarna för en stund sedan så  sprang de fram till ett träd och därunder låg en stackars liten fågelunge som antagligen blåst ut ur sitt bo.

Hundarna började nosa och tvätta den lilla och Nisse lade sig bredvid den så då hade jag inte hjärta att lämna den där alldeles ensam.

Så nu sitter jag här hemma med en fågel i en låda. Så fort han blev uppvärmd blev det full fart. Han piper och tvättar sig hela tiden. Jag försöker mata honom med lite kattmat men han är inte intresserad. Tyvärr är Kissen väldigt intresserad så jag får nog vakta så han inte blir kattmat. När Kissen kommer i närheten så piper inte fågeln lite - han skriker högt!

Min kunskap om fåglar är väldigt liten så ni får gärna tala om för oss vad vi har fått hem och vad den ska äta. Har väl inga förhoppningar om att han överlever men han ska inte behöva dö ute kall och blöt i alla fall

Av Petra - 14 juni 2009 17:12

I dag är det dags att fira Nisses insteg i vuxenlivet. Han fyller 3 år och räknas inte längre som unghund utan förväntas vara vuxen. Årets skämt!

Eftersom han nyligen fick en stoooor gosehund och jag inte har lust att bygga ut för att han ska få fler gosedjur så fick han istället en leksak som man ska pilla ut godis ifrån. Nej, han fattar som vanligt ingenting utan nöjer sig med att kolla in hur Aileén gör och förhoppningsvis få en godbit som Aileén lyckats pilla ut.

Köpte även födelsedagspresent till en stackars hund vars människor inte firar hundfödelsedagar  - Ni vet vilka ni är!

Upptäckte i dag att jag inte är ensam med att fira hundars bemärkelsedagar. Det är tydligen Fars dag i USA i dag och Cesars Daddy har fått en liten Junior att ta hand om. Hur gulligt är inte det?!

Daddy och Junior

Av Petra - 13 juni 2009 22:54

Först släpar matte ut oss på långpromenad, sedan vill hon inte släppa in oss...... Taskigt!

Av Petra - 11 juni 2009 22:04

Att blogga tar tid.

Själva skrivandet på bloggen är inte så tidskrävande men däremot att läsa alla spännande, roliga och knäppa bloggar tar tid.

I kväll har jag exempelvis suttit vid datorn i timmar innan hundarna lyckades övertala mig att de faktiskt ville ut och göra ifrån sig och inte bryr  sig ett dugg om datorer.

Det började med att jag läste Eva på H-höjens blogg och hon har lagt in ett klipp som jag fastnade för. Ett gäng från England som spelar covers på ukulele och i just det här klippet tolkar de Bowies Life on mars.

Jag blev fast på första lyssningen och nu tror jag att jag blivit beroende.

De är fullkomligt lysande!

Nu har jag sett alla deras Youtube-klipp men naturligtvis finns musiken vare sig på Itunes eller Spotify. Vill man ha musik av dem får man importera från Amazon. Min vanliga tur!

Som litteraturvetare och bibliotekarie känns det rätt att bjuda er på Svindlande höjder som jag och hundarna har dansat till flera gånger till i kväll.


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Unicef


Ovido - Quiz & Flashcards