Alla inlägg under juli 2009

Av Petra - 7 juli 2009 21:16

Hmmm....

Blir det Morden i Midsomer eller minnesstunden för MJ som de sänder på 4:an i kväll. Såg när Jennifer Hudson sjöng You are not alone och som sedan avslutades med Michaels röst. Vilken snyftare!

Tror inte att det finns många människor som hyser några varmare känslor för Joe Jackson de här dagarna...


Av Petra - 6 juli 2009 22:27

Att bo bredvid ett McDonalds har sina sidor...

Mina hundar är säkert världsbäst på att slicka i sig milkshake ur en McDonaldsmugg utan att en enda droppe går till spillo.

Hundarna är också en väldigt bra ursäkt för att besöka detta ställe. De vet precis när de kan få sin matte att gå omvägen via det haket på hemvägen. De behöver bara se extra varma och hängiga ut för att jag ska tycka att de kanske förtjänar en milkshake.

Häromdagen när jag stod i kön för att köpa denna kemiska glassubstans kom jag och tänka på min svärson Micke. Dotterna nämde att han var så förtjust i den nya glassen som ska påminna om marängswiss eftersom de små marängerna var så söta och pyttiga.

Jag bestämde mig för att testa en sån till kaffet istället för att göra hundarna sällskap med milkshaken (jo, man är ju tvungen att göra hundarna sällskap, eller?).

Det skulle jag inte ha gjort!

Den kemiska smaken av banan- och vaniljglass blandad med sliskig chokladsås och pyttesmå maränger var helt underbar.....

I dag stod jag som en knarkare i kön på McDonalds igen. Fanns ingen värme ute så jag kunde inte skylla på hundarna i dag.

Måste nog avgifta mig från skräpet de säljer och se till att ha en massa Ben & Jerry hemma när abstinensen sätter in.

Av Petra - 5 juli 2009 20:33

Så har det då hänt - Nisse har varit i slagsmål!

Nisse och en grannhund, en stor ståtlig schäffer, har haft en ganska spänd relation ett tag. Aileén tycker nämligen den stora mörka killen är ursnygg och Nisse blir då lite svartsjuk. I dag hade de spänt sig klart och schäffern slet sig från sin matte och slagsmålet var ett faktum. En gång tidigare har Nisse huggit efter en hund men då var det för att rädda sin Aileén som den andre hunden då försökte äta upp.

Slagsmålet var odramatiskt och över ganska snart. Damen som de båda herrarna slogs om tyckte de var sååå fjantiga så hon stod demonstrativt och tittade ointresserad åt ett annat håll.

Vi skilde byrackorna åt och inspekterade ev. skador men hittade inget.  Men när vi varit ute och gått ett tag ser jag blodfläckar på Nisses öra.

Han har fått hål i örat!

Nu hoppas jag att min omsorg tillsammans med jodopax ska hålla ev. infektion borta så vi slipper besöka Bagarmossen.

Nisse, numera The Warrior, hälsar att det bara är en skråma och känns inte ens.

Av Petra - 5 juli 2009 18:04

Jag hatar dokusåpor och tror inte jag har följt en enda sådan serie någongång.

Men nu råkade jag slå på Animal Planet och se detta: Groomer has it - en dokusåpa där hundtrimmare ska slå ut varandra. Så är beskriver kanalen programmet: 

"I en annorlunda trimningstävling tävlar tolv diviga hundtrimmare mot varandra om att vinna första pris. Alla vill göra bra ifrån sig, men en tävlande måste lämna Hundhuset."

Jag tror att jag och hundarna blir fast framför tv:n ett tag.....

Av Petra - 3 juli 2009 14:56

... När en bibliotekarie går på semester så tänker hon/han på hur mycket jobb man kan tänkas hinna med  under tiden man är borta från arbetet.

Då menar jag alltså hur mycket böcker man måste släpa med sig hem så man "klarar sig". Vad är det man vill läsa under semestern? Vilka "måsten" bör man klarar av? Kanske ska man skippa svarttexten och enbart använda LillaBlå till e-böcker?

Tänker andra yrkersgrupper så också?

Tar ekonomen med sig lite konteringar att ha med sig på stranden? Läser kocken recept och tar elektrikern med sig lite kablar och kopplar ihop?

Att jobba med något som en stor del av folket ser som tidsfördriv och avkoppling (och till viss del lärande) är nog en del av anledningarna till bibliotekariernas dåliga löner.......

Ähhhhh............om 50 min. går jag på semester och tänker inte bry mig på sådär en månad.

Av Petra - 2 juli 2009 22:37

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5462180.ab

Det här vill jag nog slippa. Ska nog blunda när jag är ute med  byrackorna som letar rätt på det mesta. En gång råkade ju Nisse väcka en liten kotte och efter det är han ganska så intresserad av dem. Aileén har däremot lärt sig den stickiga vägen att man bör undvika dem.


Sista arbetsdagen i morgon, sedan 4 veckors hääääärlig semester.

De första 3 veckorna ska jag tillbringa med att träna mig i att absolut inte vilja ha någon liten Aileénare som springer omkring på Kretas gator. Den sista veckan ska jag praktisera min nya järnvilja och inte ens titta på gathundarna. Jag har ju den finaste gatuhunden hemma redan.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Unicef


Ovido - Quiz & Flashcards