Direktlänk till inlägg 1 november 2009

Tack för i år

Av Petra - 1 november 2009 15:38

  

Långpromenad, hundbad och kloklippning. Nu åker fästinghalsbanden av för i år.

De har gjort ett bra jobb. Nisse har haft en eller två fästingar som Aileén har hittat och Aileén har slagit rekord i år med nolltolerans. Inte en endaste liten äcklig fästing.

Väl investerade pengar med fästinghalsbanden!


Sitter nu äntligen och slappar i soffan med te, Bragokakor, kvällstidning och tv.

Såg en repris på Debatt som bl.a handlade om plastkirurgi. Några välkända damer var närvarande och pratade glatt om sina operationer. Jag satt som klistrad och stirrade på deras läppar. Faschinerad över att de faktiskt lyckas röra munnen och prata med ca 1 kg  silikon i läpparna. Varför vill de se ut som Kajsa Anka?

Glömmer aldrig första gången jag såg ett par sådana förstorade läppar irl. Det var på en José Carreras konstert för ca 10 år sedan. En Östermalmstant i 60-års åldern som satt i raden framför oss var ganska sönderopererad i ansiktet. Jag och mitt sällskap kunde knappt ta ögonen från hennes megastora silikonläppar som hon dessutom målat i en hiskelig färg. Första, och förhoppningsvis sista, Carreraskonstert som jag varit trollbunden av annat än honom.

 
 
Ingen bild

Maria

1 november 2009 16:13

Såg en stund när Lulu Carter pratade, men hörde inte vad hon sa eftersom jag inte kunde släppa blicken från de konstiga (-gjorda) läpparna.

 
Ingen bild

Petra

1 november 2009 16:34

Jag hörde knappt någonting heller....bara stirrade. Men det handlade om att hon hade vitoligo (heter det så? samma som Michael Jackson) så hon var helt enkelt tvungen att göra skönhetsingrepp. Vad det har med läpparna att göra sa hon ingenting om. En sak snappade jag iaf upp av programet - silikonbröst är ute och nu vill de operera ut dem. Troligen för att de behöver silikonet till läpparna. Återvinning är ju bra för miljön ; )

 
Sussi

Sussi

1 november 2009 19:21

Men har dom bara haft så några fästingar!
Jag antar att inte ni bor på landet?
Här kryllar det av dom och även fast Doris har fästingshalsband så hinner en hel del fästingar sätta sig ändå! Man tackar för att hon är vit många gånger, man hinner ta dom flesta innan dom sätter sig :-) Men det ska bli skönt att slippa dom små äcliga sakerna ett halvår i alla fall..

Nu har jag lagt ut vilken som var min maskeraddräkt :-)

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

2 november 2009 08:28

Jag tror nog du skulle känna igen mig om du mötte mig på gatan!! Jag är nog den enda som skulle ha det där på mig hihi

En grannes hund fick också allvarliga problem efter ett fästingbett. Han höll på att bli lam men nu mår han bra (lite stel bara) :-)
Doris har väl i alla fall haft ett tiotal fästingar som satt sig. Vandrande fästingar har vi nog plockat bort ett 60-tal eller så!! Här finns det massvis med fästingar :-(
Jag är glad att inte Doris fått några sviter av nåt bett!


http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Karin

2 november 2009 09:20

Hur funkar fästinghalsband egentligen? Kan katter ha dem också?

 
Christina

Christina

2 november 2009 09:50

Återvinning av silikonet, fniss fniss ;)

Jag fattar inte heller hur man vill se getingstungen ut på läpparna. Jag förstår att du var mer trollbunden av Carrerastanten än honom själv, blickarna dras till såna läppar även om man inte vill det.

Här åkte fästinghalsbanden av för en vecka sedan, och inte en enda fästing har hundarna haft under säsongen.

http://stribergsstation.blogspot.com

 
Ingen bild

Petra

2 november 2009 11:34

Karin - Det finns speciella halsband för katter. Många fästinghalsband förbjöds 1/7 pga av bristande information om halsbanden samt att de ska räknas som läkemedel så de får inte säljas var och hur som helst längre. De jag köper är från Apoteket och där finns det speciella katthalsband.
Christina - tror mina nästa byrackor får bli sådana utan lång päls. Så mycket lättare att kolla igenom.

 
Ingen bild

Karin

2 november 2009 13:23

Men men.... hur funkar de?? Vad är det de gör??

 
marsipanen

marsipanen

2 november 2009 15:06

ja här är oxå halsbandet av, ska lämna det till apoteket så de får ta hand om "miljögiftet" (skickas nog till sakab tror jag)
Tack, jag den här jackan är en favvo som funkar från tidigt höst och en bra in ivintern. Färg är trevligt, svart funkar inte för mig- blir nästan gulvit i ansikter och vänner undrar om jag inte mår bra ;)

Jag var den första kunden som blivit "Rosad" i "min" blomsteraffär, men det har visst funnits i något år.
Jag kommer absolut att använda det ibland, har vänner och släktingar utspridda över hela landet så det här är ju perfekt!
hoppas du nu får en bra vecka!

http://marsipan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Petra

2 november 2009 16:18

Karin, det är ganska otäckt men halsbandet utsöndrar ett gift som gör att fästingarna inte vill sitta och suga blod just på den hunden/katten men ifall de iaf gör det så dör de oftast. Giftet är ofarligt för hunden (ej katten i för stora doser) men de får inte ha dem på sig när de badar för det är skadligt för alger mm. Man ska undvika att ta för mkt på halsbandet så det är nog inte speciellt nyttigt - men det funkar! En del hundar/katter är allergiska mot giftet men fästingarna är farligare än halsbanden (iaf vad man vet)

 
Sussi

Sussi

2 november 2009 20:38

Då säger jag grattis till dig med..
Då antar jag att din arbetskamrater inte är allt för glada på dig heller hihi
Men fasiken så kul det är att vinna :-)


http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Petra - 9 oktober 2011 12:04


 

Av Petra - 6 oktober 2011 20:58

Vilken dag! Började morgonen med att läsa på paddan att i-hjälten fått kasta in handduken   Steve Jobs 1955-2011   Väntat men så ohyggligt tråkigt. Sitter här med iMac, iPad och iPhone..... Är det roliga slut nu eller finns det fler som ha...

Av Petra - 15 september 2011 14:57


Det visade sig att jag har samma förmåga som Terje Hellesö att råka på lodjur lite överallt Det oskygga lodjuret dök upp mitt på Sergelstorg när de spelade klasssisk musik och delade ut gratis kramar. Lodjur vill också ha kultur och kärlek!   ...

Av Petra - 6 september 2011 21:37


Grabben här tycker lite synd om sig själv för att han inte fått någon mat i dag. Men det får man inte från en matte som har fått skura golv och tvätta mattor bara för att han har slafsat i sig något mindre bra som han hittat ute. Men lite konsti...

Av Petra - 5 september 2011 21:21


Har fått nya lekkamrater hemma, Ipad och Macbook. Ipaden och jag blev genast bästa vänner och jag håller sakta men säkert på att lära känna Macen. Tycker att den har lite små konstigheter för sig eftersom jag är van vid PC. Men jag antar att man...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Unicef


Ovido - Quiz & Flashcards